Bartos László | Frissítve:

A kétesélyes fogadás stratégia részletes magyarázata

Ebben az írásunkban a kétesélyes fogadás stratégia különböző, online fogadási piacokon való használatát igyekszünk kellő alapossággal bemutatni.

Ez egy aránylag egyszerűnek számító, könnyen megérthető fogadási módszer. Ezért, ha rászánod az időt, és az elejétől a végig elolvasod ezt a cikket, akkor garantáltan megérted a lényegét, és könnyedén fogod tudni alkalmazni profitszerzés céljából az online sportfogadás világában.

Itt köss kétesélyes fogadás:
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Rabona
5.0
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 5.0 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

2 Cashed
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 4.5 Cashed ismertető hamarosan
3 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
4 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Egy kis „időutazás”, avagy mit is értünk kétesélyes fogadáson

TOTÓ játékon

Aki velünk egyetemben a TOTÓ játékon nőtt fel, annak biztos, hogy ismerősen cseng a „kollektív szelvény” elnevezés. Ez egy olyan speciális szelvény volt, amin az aktuális (adott heti) TOTÓ kínálatban szereplő angol, olasz, magyar stb. labdarúgó mérkőzésekre lehetett fogadni.

Egy ilyen szelvényen – a normál változathoz hasonlóan – 13+1 mérkőzést lehetett megtippelni. Viszont a normál szelvényekkel ellentétben a játékos háromesélyes és kétesélyes fogadásokat is köthetett egy ilyen típusú szelvényen.

Azaz fogadhatott például úgy is, hogy a 13 főmérkőzésből 8-at megjátszott „fixre” (1, X, vagy 2), 5-öt pedig megtett kétesélyesre (1X-re, 12-re, vagy X2-re). Ily módon, ha bejöttek a fix (1 esélyes), és a kétesélyes tippek is, akkor már csak a +1-es mérkőzést kellett telibe trafálnia ahhoz, hogy telitalálatot, azaz 13+1-est érjen el, ami annak idején - ha borult a papírforma, és emiatt kevés telitalálatos szelvény volt az adott héten - bizony igen szép summát hozott a konyhára, akár 8-10 millió forintot is.

Aki még emlékszik rá, annak idején (a 80-as 90-es években) élték „reneszánszukat” az úgynevezett totókulcsok is, amelyek közül az alacsony anyagi ráfordítási igényük miatt (mivel egy tipposzlop ára csak 5 Ft volt), a kétesélyes totókulcsok voltak a legnépszerűbbek – például a 7 kétesélyes 6 fix tippel. Ezek szépséghibája csupán az volt, hogy „hibapontosak” voltak (jellemzően 1 hibapontosak), és ha hozta a hibapontot az adott totókulcs, akkor hiába találta el a játékos mind a 14 meccset, a hibapont miatt csak 12+1-es találata lett, azaz be kellett érnie egy kevésbé jól fizető 12-essel.

Mi a helyzet napjainkban az online bukmékerek & a kétesélyes fogadás sportok terén

Manapság a legjobb sportfogadás oldalak kínálatában számos olyan sportág van (pl. foci, jéghoki, kézilabda, kosárlabda), amelyek esetében eleve adott az 1X2 piac a pre-match és az élő fogadásokhoz is.

És a különböző sportesemények döntő többségét meg lehet fogadni kétesélyesre. Azaz például egy Bolton – Newcastle meccs esetében – ha az ajánlatban jók szorzók (az oddsok kétesélyes fogadásnál) simán fogadhat a játékos a hazai csapat győzelmére és döntetlenre (1X), a vendégcsapat győzelmére és döntetlenre (X2), illetve arra, hogy vagy az egyik vagy a másik csapat nyer (12).

Az ilyen típusú fogadások a legjobb sportfogadás oldalak fogadási ajánlatában „Dupla esélyként”, vagy Dupla esély piacként vannak feltűntetve. És például egy Lask Linz - Manchester United Európa Liga meccs esetében a dupla esély piacon háromféle kimenetel közül választhatunk (1X, 12, vagy X2). Azt viszont mindenképpen figyelembe kell venni, hogy az oddsok kétesélyes fogadásnál valamivel – vagy lényegesen – alacsonyabb lehetnek, mintha csak egyetlen kimenetelt tennénk meg egy adott meccs esetében.

Lask Linz - Manchester United példa

Azaz a Lask Linz - Manchester United példánál maradva, ha az 1X2 piacon csak egy kimenetelt fogadunk meg – pl. az esélytelenebbnek ítélt osztrák csapat győzelmére fogadva –, akkor meglehet, hogy ezt az opciót 4.00-es feletti szorzóval kínálja a buki, míg ha a kétesélyes fogadás stratégia alkalmazása mellett döntünk, és a Dupla Esély lehetőségével élve fogadunk pl. 1X-et (a hazai csapat győzelme, vagy döntetlen a rendes játékidőben), akkor előfordulhat, hogy csupán 1.80-1.90 körüli szorzóval tehetjük meg az adott fogadást.

A kétesélyes fogadás stratégia „szépsége”, hogy egy kombinált szelvényen több mérkőzést is megtehetünk kétesélyesre a Dupla Esély piacon, és ha van egy tuti tippünk, akkor egy 4-es kötéses kombinált fogadással már a befektetésünk tízszeresét is bezsebelhetjük nyereményként.

Kétesélyes fogadás stratégia példa – Dupla Esély piacon fogadva

Az alábbi példánkban az egyszerűség kedvéért a labdarúgás sportágnál maradtunk, és egy olyan, „képzeletbeli” 4-es kötéses kombinált szelvényt állítottunk össze, amelynél 3 meccs kimenetelére a Dupla Esély piacon, míg egy meccsére a „normál” 1X2 piacon fogadtunk. A fogadásra összességében 1000 Ft-ot tettünk fel, és abból indultunk ki, hogy mind a kétesélyes fogadások, mind a fix tippünk bejött.

Nyeremény táblázatok

# Mérkőzés Piac Tipp Szorzók (odds)
1.Brighton & Hove Albion - ArsenalDupla EsélyDupla Esély1.36
2.Everton - Liverpool1X22 – Liverpool győzelem1.78
3.Watford - Leicester CityDupla EsélyWatford győzelem vagy döntetlen1.67
4.Aston Villa - ChelseaDupla EsélyAston Villa győzelem vagy döntetlen2.43

Az eredő odds 1.36 x 1.78 x 1.67 x 2.43 = 9.82 lett, ami a 1000 Ft-os alaptétünkkel megszorozva 9820 Ft-os nyereményt, illetve 9820 – 1000 = 8820 Ft-os profitot eredményezett, mérséklet kockázat vállalás mellett.

Milyen egyéb esetekben vethető még be a kétesélyes fogadás stratégia?

Az online sportfogadás világában eléggé gyakran megesik, hogy egyes csapatok / sportolók nyerési / továbbjutási esélyeit a különböző bukmékerek egymástól eltérő módon ítélik meg.

És emiatt bizony előfordulhat, hogy például egy Bajnokok Ligája negyeddöntő esetében, a „melyik csapat jut tovább piacon” az „A” csapata továbbjutására 2.30-as, a „B” csapat továbbjutására pedig 1.60-os szorzóval lehet fogadni egy angol bukinál.

Viszont az adott mérkőzés esetében egy másik – kelet-európai tulajdonosi háttérrel rendelkező – irodánál kábé pont fordított a helyzet, és emiatt ott 2.20-es szorzóval lehet megfogadni a „B” csapat továbbjutását, és 1.80-as szorzóval az „A” csapatét.

Egy ilyen helyzetben – ha mindkét irodánál rendelkezel számlával -, akkor csupán annyi a teendőd, hogy az egyiknél pl. 100 €-ot teszel az „A” csapat továbbjutására 2.30-as szorzóval, a másiknál pedig szintén 100 €-ban fogadsz, csak ott a „B” csapat továbbjutására 2.20-es szorzóval. Ha belegondolsz, teljesen világos, hogy bármelyik csapat jut is tovább, mindenféleképpen profitot érsz el mivel a piac mindkét opcióját lefedted a 2 x 100 €-os fogadással.

Lássuk akkor a lehetséges kimeneteleket!

Hogyha az „A” csapat jut tovább, akkor a példában szereplő első bukmékernél a 2.30-as szorzónak köszönhetően 230 €-os nyereményt érsz el, amiből levonva a fogadásra feltett saját téted és a másik irodánál elbukott 100 €-os fogadásod, akkor 30 €-os profit jön ki eredményül.

Abban az esetben pedig, ha a „B” csapat lesz a továbbjutó, akkor 20 €-os profitot könyvelhetsz el, mivel a 220 €-os nyereményedből itt is lejön a részét képező saját pénzed (100 €), illetve a másik (angol) bukinál elveszített 100 €-os fogadásod.

Ennél a módszernél mindössze arra ajánlott odafigyelni, hogy mindkét fogadásra ugyanakkora összeget tegyél fel tétként, valamint, hogy a megfogadott kétopciós kimenetelek szorzója minden esetben 2.00-es feletti legyen egy két kimeneteles piacon (pl. melyik csapat jut tovább). Máskülönben nullszaldós leszel (2.00 oddsok esetén), vagy mínuszos leszel (2.00-nál alacsonyabb szorzók esetén).

Melyek a legjobb kétesélyes fogadás sportok?

A kétesélyes fogadás stratégia szempontjából elsősorban olyan sportokra érdemes fókuszálni, amelyek esetében két kimeneteles piacok (is) vannak. Ilyen például a tenisz, aminél csak kétféle kimenetel lehetséges – például egy Roger Federer VS Rafael Nadal teniszmérkőzésnél vagy Nadal, vagy Federer nyerheti meg az adott találkozót.

Ugyanakkor – például a foci esetében – több olyan piac is a rendelkezésedre állhat (pl. a melyik csapat jut be a következő fordulóba), amelyek révén két bukinál egyidejűleg fogadva profitot érhetsz el (ha a megfogadott kimenetelek esetében a szorzók 2.00-es felettiek).

Emellett a kétesélyes fogadás stratégia például a baseball esetében is sikeresen alkalmazható. Mivel ennél a sportnál nincs döntetlen eredmény, és az online sportfogadó irodák szorzói között például az MLB meccsek esetében jelentős mértékű eltérések vannak az esélyesebbnek vélt csapatok megítélésében. Így könnyen meglehet, hogy az egyik bukinál 2.48-as szorzóval tudsz fogadni a Detroit Tigers győzelmére, míg a másiknál is kábé ugyanekkor szorzóval tehetsz fogadást az aktuális ellenfelére (például az Atlanta Braves-re).

Egyéb fogadási opciók és stratégiák:
UEFA Euro 2024
felső