Bartos László | Frissítve:

TippmixPro - Kalkulátor, Regisztráció, Bónusz, Adózás

Tippmixpro

Mielőtt még rátérnék a lényegre, azaz a Szerencsejáték Zrt. online sportfogadási felületének a Tippmixpro ismertető keretében történő bemutatására, fontosnak tartom kijelenti, hogy az ebben a cikkben leírtak kizárólag csak a személyes véleményemet tükrözik, és a saját tapasztalataimon, benyomásaimon alapulnak. A cég a cikk megírásáért nem fizetett nekem, és semmiféle, nem anyagi eredetű előnyöm sem származott belőle.

Tippmixpro
5

  • Folyamatosan frissülő eredmények
  • Útmutató Tippmix fogadáshoz
  • Élőben történő fogadás lehetősége
  • Engedélyezett
  • Magayar Cimer

  • Befizetési opciók:
  • visa
  • mastercard
  • paypal

Tippmixpro online fogadás - Némi történeti áttekintés

Mint azt már a bevezetőben is említettem ez a Tippmixpro ismertető kizárólag csak a személyes véleményemen, észrevételeimen alapul. Viszont úgy vélem, hogy azért az is fontos, hogy néhány mondat erejéig kitérjek a Tippmix játék történetére. A Tippmix a hazai klasszikus sportfogadás „nagy öregjéből”, azaz a Totó játékból nőtte ki magát, ami 1947-től kezdve hosszú évtizedeken át a magyar foci- és szerencsejáték rajongók egyik elsőszámú kedvence volt. A Tippmix 1997 őszének végétől vált elérhetővé országszerte a magyar játékosok számára. Eleinte csak heti egy, majd mintegy három évvel később már heti két ajánlatból csemegézhettek kedvükre a fogadni vágyók.

A Tippmix elvitathatatlan előnye a hagyományos Totóval szemben az volt, hogy a labdarúgás - és az 1x2 fogadási opció - mellett számos egyéb sportág temérdek sporteseményére lehetett benne különféle módon fogadni. A játék rendkívül rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert, és ahogy mondani szokás, beverte az utolsó szöget az időközben elavulttá vált Totó koporsójába.

A 2000-es évek végétől a világháló már gyakorlatilag bárki számára elérhetővé vált hazánkban, aminek egyik vonzataként az online szerencsejáték népszerűsége exponenciálisan nőtt. Ezt a tényt a Szerencsejáték Zrt.-nél sem hagyták figyelmen kívül, aminek köszönhetően 2013-ban útjára indult az online sportfogadás kedvelőit megcélzó Tippmixpro. Tény, hogy még manapság is meglehetősen népszerűnek számít a Tippmix „retrós”, papíralapú változata, viszont az is igaz, hogy a játékosok közül egyre többen választják a sokkal kényelmesebb fogadási módot nyújtó online verziót.

A fogadási felület bemutatása – dizájn, oldalfelépítés és miegymás

A fogadási felület bemutatása Tippmixpro

Úgy vettem észre, hogy a Tippmixpro fogadási felülete az évek során számos „ráncfelvarráson” esett át, aminek köszönhetően a platform mostanság tökéletesen átlátható, jól strukturált kialakítással büszkélkedhet. Az oldal dizájn igazán remek, és a webes felülethez használt színek is tökéletesen harmonizálnak egymással. A különböző menüpontok és funkciógombok (Tippmixpro bejelentkezés, Tippmixpro regisztráció stb.) jól látható helyen, pont szem előtt vannak, és ugyanez mondható el fejlécen található fő szekciókról is (Sportfogadás, Élő, Promóciók, Eredmények stb.).

A fogadószelvény a nyitólap jobb oldali hasábjában, míg a sportág kínálatot tartalmazó menü és a naptár funkció a bal oldali hasábban került elhelyezésre. A főoldal középső részét az éppen aktuális sportesemény kínálat tölti ki, az oldal alsó részén pedig az ügyfélszolgálattal való kapcsolat felvételére szolgáló menüpontok, és az egyéb információkat (Felelős játékszervezés, Adatkezelési tájékoztató, Részvételi szabályzat) tartalmazó aloldalak hivatkozásai találhatók.

Tippmixpro regisztráció – felhasználói fiók nyitásának kritériumai

Ahhoz, hogy játszhass a VPN használata nélkül is elérhető platformon mindenféleképpen végig kell menned egy többlépcsős regisztrációs procedúrán, aminek során meg kell adnod néhány fontos, személyes adatot is (pl. név, születési dátum, nem, állampolgárság, lakcím, azonosító okmány típusa és száma, e-mailcím, telefonszám, bankszámlaszám stb.). Emellett nyilatkoznod kell arról is, hogy már betöltötted a 18. életévedet, valamint, hogy elfogadod felhasználási feltételeket és az oldal használatának szabályzatát. A regisztrációs űrlap elküldését követően az általad megadott e-mailcímre kapsz egy aktiváló linket, amire rákattintva aktiválhatod a fiókodat.

Rövid Tippmixpro ismertető a fő szekciókról és a platform funkcióról

A fő szekciókat magába foglaló menü legfelül, a Tippmixpro bejelentkezés, illetve a Tippmixpro regisztráció gomb szomszédságában található. A Sportfogadás szekciót megnyitva egyből betöltődik az éppen aktuális fogadási ajánlat, sportág kategóriákba csoportosítva (labdarúgás, tenisz, kosárlabda stb.). Ezen az oldalon olyan spéci ajánlatok is helyet kaptak, mint például a „Last minute fogadások”, a „Legjobb meccsek” és a „Nap fogadása”.

Tippmixpro platform „Élő”

Úgy vettem észre, hogy a platform „Élő” szekciója elsősorban azt a célt szolgálja, hogy élőben történő fogadásokat köthessen az ember a kínálatban található sporteseményekre. Viszont örömmel konstatáltam, hogy manapság már az élő mérkőzés közvetítés funkció is elérhető rajta a regisztrált tagok számára.

A már említettek mellett, a Tippmixpro fogadási platformja fel van vértezve egy „Eredmények” névre hallgató (itt a korábbi mérkőzések végeredményei találhatók meg), és egy „Magazin” szekcióval is, ahol különféle érdekes, a sportfogadáshoz szorosan kötődő cikkeket olvashatnak el a felhasználók.

A Tippmixpro platformján időnként különféle promóciókban is részt vehetnek a regisztrált tagok. Ugyanakkor én azt tapasztaltam, hogy a kínálatban lévő promóciók legtöbbje időszakos jellegű, azaz csak egy adott időintervallumra vonatkozik.

A fogadási felületet üzemeltetői komoly hangsúlyt fektetnek a közösségi médiában való jelenlétre, aminek ékes példája, hogy a Tippmixpro a Facebookon (a cikk megírásakor több, mint 50 ezer követővel) és a Twitteren is jelen van.

Tippmix Pro - Vessünk egy kósza pillantást a sportág kínálatra is!

Igyekszem kizárólag a lényegre szorítkozni, ezért a Tippmix pro ismertető ezen részében csak dióhéjban írnék pár sort a sportfogadási palettáról. Mivel a Tippmixpro-t a Szerencsejáték Zrt. üzemelteti, ezért cseppet sem meglepő, hogy a sportfogadási kínálatban a labdarúgás kapta a fő szerepet. De úgy vettem észre, hogy az egyéb, hazánkban szintén népszerűnek számító sportágak különböző eseményei is szép számban jelen vannak a kínálatban. Egyebek mellett fogadhat az ember az oldalon teniszre, kosárlabdára, jégkorongra, kézilabdára, vízilabdára, röplabdára, és még futsal-ra is.

A kissé „egzotikusabb” sportágak kedvelő számára pedig adott a lehetőség, hogy izgalmas fogadásokat kössenek a többi közt baseball, amerikai foci, darts, rögbi, MMA, és floorball mérkőzésekre. A sportág választék összeállító szerencsére a téli sportok szerelmeseire is gondoltak, aminek hála az alpesi sí, a síugrás, és a sífutás is megtalálható az „étlapon”.

Széleskörű kínálat fogadási piacokból, versenyképes odds-ok & a fogadási szelvény ismertetője

A rendelkezésre álló fogadási piacok terén szerintem a Tippmixpro a legkomolyabb külföldi sportfogadási szolgáltatókkal is felveszi a versenyt. Ha csupán a labdarúgás vesszük, akkor is számos különböző fogadási opció áll az ember rendelkezésére (1x2, kétesély, félidei eredmény, hendikep típusú fogadások, ázsiai hendikep, gólok száma, melyik félidőben lesz több gól, mindkét csapat szerez-e gólt, pontos végeredmény, és még sorolhatnánk). Véleményem szerint az oddsok is kifejezetten jónak mondhatók, így azok is találnak közöttük megfelelőket, akik szeretnek tutira menni, valamint azok is, akik némi adrenalin löketre vágynak.

Tippmixpro kínálat fogadási

Tippmixpro ismertető ezen részében úgy vélem pár gondolat erejéig a fogadási szelvényről is muszáj említést tennem. Mivel szerintem cseppet sem mellékes, hogy minden szempontból megfelel-e a rendeltetési céljára. A Tippmixpro fogadási szelvénye logikus felépítésű, és az összes olyan info helyet kapott rajta, ami a problémamentes fogadáshoz szükséges. Így az embernek csak annyi a dolga, hogy a belépést követően (ezt a Tippmixpro bejelentkezés gombja, valamint a felhasználói név és a jelszó megadása révén lehet megejteni) kiválasztja azon mérkőzések/sportesemények kimeneteleit, amelyekre fogadást kíván tenni.

A Tippmixpro ismertető szekciókat bemutató részében megemlítettem, hogy a platformon az élő fogadás funkció is biztosított a regisztrált felhasználóknak. Meglepő módon (legalább is én úgy vettem észre) a kínálat ezen a téren is átlagon felüli úgy a sportágak/sportesemények, mind a fogadási piacok terén. Az oddsok viszont időről-időre módosulnak, ezért érdemes odafigyelni, nehogy az ember lecsússzon egy-egy kínálkozó alkalomról.

Pénzügyi tranzakciók – Tippmixpro befizetés & kifizetés

A Tippmixpro esetében a befizetett összegek a befizetett egyenlegen kerülnek jóváírásra. A cég a befizetett egyenleg esetében 1 millió Ft-os maximális összeghatárt engedélyez.

Egyenleg feltöltés (Tippmixpro befizetés): Tudomásom szerint jelenleg a következő metódusok állnak a felhasználók rendelkezésére az egyenlegfelöltéshez: internetes feltöltés bankkártya révén; banki átutalás; mobilos vásárlásra felhasználható keret révén történő feltöltés, feltöltés elektronikus szerencsekártya révén, internetes feltöltés közvetítő szolgáltató igénybevételével (pl. PayPal).

Nyereményfelvétel (Tippmixpro kifizetés): Amennyire én tudom jelenleg a nyereményeket csak banki átutalás révén lehet kivenni a rendszerből (kizárólag magyarországi banknál vezetett forint alapú bankszámlaszámra). Az átfutási idő maximum 8 nap, és az átutalás költsége a céget terheli.

Néhány gondolat a Tippmixpro mobilbarát változatáról

Napjainkban már alapvető kritérium, hogy egy online sportfogadás céljára szolgáló platformnak/fogadási felületnek mobil eszközökre optimalizált változata is rendelkezésre álljon. A „mobilbarát” fogadási felület a Tippmixpro esetében is adott. Így, ha – hozzám hasonlóan – te is szívesebben kötsz online fogadásokat az okostelefonodat vagy a kedvenc táblagépedet használva, nyugodt szívvel tudom ajánlani a platform mobilos változatát. A dizájnja rendkívül egyszerű, aminek hála elképesztően könnyen használható, és a funkcionalitás terén ugyanazt tudja, mint az asztali számítógépekre belőtt platform. A főmenüt a kijelző jobb felső sarkára koppintva érheted el.

A belépését követően az aktuális tartózkodás helyedtől függetlenül köthetsz hagyományos fogadásokat és élő fogadásokat, illetve intézheted a különböző teendőidet a felhasználói fiókodban (tranzakciók, módosítások stb.). Én személy szerint a Tippmixpro mobil platformját általában egy 5.5 colos, felső-középkategóriás okostelefonnal szoktam használni, de úgy vettem észre, hogy egy kisebb kijelzőjű, kevésbé „izmos” készüléken is tökéletesen fut az oldal.

Adatkezelés & biztonság garantálása

A Szerencsejáték Zrt. égisze alatt működőt Tippmixpro a felhasználók informatikai eszközeivel folyatott kommunikáció során többrétegű titkosításai technológiákat alkalmaz. Emellett a jelszavakat is minden esetben titkosított formában tárolja. Minden online kommunikáció maximális védelmet élvez, így a felhasználók adatai nem kerülhetnek arra jogosulatlan személyek birtokába. A Szerencsejáték Zrt. felügyeletét – a Tippmixpro-t is beleértve – állami felügyeleti szerv, a Szerencsejáték Felügyelet látja el. Fogyasztóvédelmi ügyek esetében a Területi Kormányhivatalok Fogyasztóvédelmi Szervezeti Egységei az illetékesek.

Ügyfélszolgálati rendszer

A Tippmixpro platformján többféle opció is rendelkezésre áll az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvételhez. A cégnek az oldalon, a „Kapcsolat” menüpont alatt meg van adva a levelezést címe, az e-mailcíme, valamint az ügyfélszolgálati telefonszáma is, ami a hét minden napján elérhető (7:00-tól 23:00-ig). Emellett egy online kapcsolat felvételi űrlap is biztosított, és természetesen a GYIK szekció is a felhasználók rendelkezésre áll.

Összegzés

Őszintén remélem, hogy hasznosnak találtad az általam összeállított Tippmixpro ismertető fejezeteit, és kedvet kaptál ahhoz, hogy próbára tedd a szerencséd a Szerencsejáték Zrt. online sportfogadási platformján. Úgy gondolom, hogy számos érv szól a Tippmixpro mellett, mint például a széleskörű sportág választék, a versenyképes odds-ok, az élő fogadás lehetősége, valamint az élő mérkőzés közvetítés funkció. Véleményem szerint az egyetlen negatívum a Tippmixpro esetében az, hogy jelenleg csak hazai banknál vezetett számlára kérhető a nyeremények kifizetése.

GYIK

A „sima” Tippmix oldal tulajdonképpen csak információ céljára szolgál magáról a Tippmix játékról, a környékeden (lakóhelyed / tartózkodási helyed közelében) lévő lottózókról (nyitva tartási idők, stb.), és emellett statisztikai adatok, illetve különféle sportesemények eredményeit jeleníti meg. Hozzá képest a TippmixPro sokkal többet tud. Ugyanis a TippmixPro oldalon regisztrálva online tudsz sportmeccsekre fogadásokat kötni a rendelkezésre álló piacokon. Vagyis a számos funkcióval rendelkező TippmixPro gyakorlatilag a hagyományos papíralapú játéknak az online változata.

Ahhoz, hogy fogadásokat tudj megtenni a TippmixPro rendszerén keresztül (pre-match, illetve élő fogadásokat) először is egy hitelesített felhasználói fiókkal kell rendelkezned. Azaz mindenképpen át kell esned a TippmixPro regisztrációs procedúráján, ha nem csak „nézelődésre” akarod használni az oldalt, hanem online sportfogadás céljára is. A regisztrációt követően egyből elérhetővé válik a sportfogadás szekció, ahol a szolgáltató által felkínált piacok fogadás opciói (pl. 1X2, H vagy V, stb.) tudsz fogadni a különböző mérkőzésekre.

Mivel Magyarországon – az EU más tagállamaihoz hasonlóan – csakis nagykorú személyek vehetnek rész mind sportfogadásban, mind szerencsejátékban, ezért csakis akkor nyithatsz felhasználói fiókot a TippmixPro oldalán, ha korábban már betöltötted a 18. életévedet.

Emellett rendelkezned kell egy fényképes magyarországi személyazonosító dokumentummal (személyigazolvány, vagy gépjármű vezetői engedély), a lakcímedet igazoló dokumentummal (pl. lakcímkártya). De ezek mellett egy hazai banknál nyitott bankszámlával is rendelkezned kell. Ugyanis a Tippmix játékban elért nyereményeidhez csakis bank átutalással juthatsz hozzá.

Mindkét fogadási mód „egyformán jó”. Viszont amennyiben gyakran vagy úton (a munkából adódóan vagy egyéb okokból kifolyólag), akkor érdemes kipróbálnod a TippmixPro mobil változatát is, amivel bármikor és bárhonnan tudsz fogadásokat kötni (pre-match, és élő fogadásokat). Ugyanakkor, ha alapból sokat ülsz a monitor előtt, akkor kényelmesebb megoldás lehet számodra a TippmixPro asztali gépes verziójának a használata már csak amiatt is, mert jóval nagyobb méretben tudod megtekinteni a különböző információkat.

Ajánlott Bukmékerek Ismertetői
UEFA Euro 2024
felső