Bartos László | Frissítve:

Átigazolás fogadás – a legjobb bukmékerek bemutatása és egyéb tudnivalók

Az átigazolási sportfogadás oldalak remek lehetőséget biztosítanak számodra, hogy a játékos transzfer periódusok folyamán komoly profitot vághass zsebre. Ezért ebben a cikkben azt fogjuk kivesézni, hogy hogyan, miként lehet minél jobban kiaknázni az átigazolás fogadás (vagy más néven transfer betting / transfer specials) nyújtotta lehetőségeket.

Legjobb Átigazolás Fogadás Bukmékerek (2024)
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Cashed
5.0
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 5.0 Cashed ismertető hamarosan
2 Rabona
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 4.5 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

3 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
4 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Mit jelent az átigazolás szerencsejáték?

Átigazolás fogadás - 2024

Az átigazolás szerencsejáték / fogadás a sportfogadás egyik speciális „ága”. Rendszerint olyankor áll a rendelkezésedre, amikor a legnépszerűbb, top európai, amerikai stb. ligák, nemzeti bajnokságok „szünetelnek”, illetve a versenysorozatok vége előtt pár héttel. De egyes sportágaknál (pl. a Formula 1-nél) akár hosszú távú fogadások keretében is lehet fogadni arra, hogy az adott szezon közben, egy pilóta melyik csapatnál fogja jövőre folytatni. Az átigazolási-időszakoknál a sportklubok / csapatok „szabad kezet” kapnak, és gyakorlatilag a világ bármely tájáról leszerződhetnek új játékosokat.

Emellett „lepasszolhatják” azokat, akikre a jövőben nem tartanak igényt, vagy (élő szerződés esetén) jó pénzért – esetenként csillagászati összegekért – eladhatják az ászaikat, gólvágóikat, stb. más sportegyesületeknek. Az átigazolások lebonyolításában aktív szerepet vállalnak a sportolókat képviselő ügynökök is, akik mindig igyekeznek az ügyfeleik számára a legelőnyösebb új szerződéseket tető alá hozni, lehetőleg egy olyan csapatnál / klubnál, ami amúgy is rajta van az adott sportoló „bakancslistáján”.

Átigazolási sportfogadás oldalak – hol érdemes fogadnod

A sportvilágban – főként az olyan sportok, mint a labdarúgás, kosárlabda, amerikai foci – a játékosok (bár ez nem mindegyikükre igaz) igen gyakran váltanak csapatot. Ebből adódóan, ha például egy neves labdarúgónak az esetében felmerül a csapatváltás kérdése, a hírre egyből lecsap a sportmédia, és esetenként vad találgatások, pletykák kapnak szárnyra. Ezek pedig egyfajta katalizátorként szolgálnak a játékos-transzfer időszak alatt az átigazolás fogadás tekintetében.

A különböző hírek (a valóságtartalmuktól függetlenül) ráirányítják a figyelmet az egyes játékosok online átigazolási fogadás opcióira, amelyekre a transzfer ablak ideje alatt, és annak „megnyitása” előtt is igen magas szorzókon fogadhatsz a legjobb sportfogadás oldalak ügyfeleként. Ezért szeretnénk a figyelmedbe ajánlani néhány olyan fogadóirodát, amelyek kétségtelenül az átigazolás fogadás bukmékerek közé is tartoznak.

22bet

Az átigazolási szerencsejáték tortájából a 22bet is rendszerint igyekszik egy jókora szeletet megszerezni. A jókora üdvözlő bónuszt nyújtó bukinál is főként a labdarúgó játékosok átigazolásain van a fő hangsúly. De emellett azért időről időre NBA, MLB, és MLS játékosok esetleges csapatváltásaira is lehet fogadni a desktopos webhelyen, valamint a 22bet mobil appjai segítségével. A 22bet az átigazolás fogadás szorzók terén elég szépen teljesít, aminek köszönhetően – de leginkább hosszú távon fogadva – szép summa ütheti a markod, ha bejön pár tipped.

Üdvözlő bónusz: 45,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

Unibet

Az Unibet sportfogadás ajánlatában a bukmékeriroda megalapítása óta, időről időre helyet kap az átigazolási fogadás lehetősége is. A Máltán bejegyzett buki elsődlegesen a labdarúgást érintő játékos transzferekre helyezi a hangsúlyt. Így amikor uborkaszezon van például az európai top fociligákban / bajnokságokban, temérdek játékosra fogadhatsz, akik között a sportág „nagyágyúi”, kevésbé ismertek, és még magyar NB1-es labdazsonglőrök is találhatók. Az Unibetnél az átigazolás fogadás szorzók kimondottan előnyösek, mivel a margin szintje rendszerint relatíve alacsony szokott lenni.

Üdvözlő bónusz: 20,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

Betfair

A Betfair esetében elmondható, hogy az átigazolás időszak fogadás lehetősége nem csupán a normál sportfogadás, hanem a sportfogadási tőzsde szekcióban is elérhető a cég ügyfelei számára. A pálmát ennél a bukinál is a labdarúgás viszi, amely mellett olyan egyéb, technikai sportok versenyzőire lehet transfer betting formájában fogadni, mint például a Formula 1. Azaz arra is fogadhatsz a bukinál, hogy a következő szezonban egy-egy adott autóversenyző / pilóta melyik istálló színeiben fogja folytatni a pályafutását.

Üdvözlő bónusz: 16,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

William Hill

A magyar honban is módfelett népszerűnek számító angliai székhelyű fogadóirodánál a labdarúgás mellett többféle sportág (amerikai foci, kosárlabda) esetében is biztosított az átigazolás fogadás lehetősége. Az ilyen típusú, „Transfer Specials” névén futó fogadásoknál az oddsok a buki által foglalkoztatott átigazolás fogadás szakértők által kerülnek megállapításra. Jelen cikk megírásának időpontjában is számos lehetőség / piac közül lehetett választani pl., hogy Diego Carlos el fog-e igazolni a Sevilla-tól, amihez a brit buki bizonyos opcióknál pl. PSG, Chelsea igen magas szorzókat nyújtott.

Sportingbet

A Sportingbet egyik érdekessége, hogy a Transfer Specials fogadásokon belül nem csak a sportolók átigazolásaira lehet fogadni. Hanem egyebek mellett még arra is, hogyha egy trénernek / menedzsernek kiáll a rúdja, vajon melyik csapatnál fogja folytatni az edzősködést. Más neves átigazolási fogadási oldalak gyakorlatát követe a Sportingbetnél is főként focijátékosok transzfereire lehet fogadni (pl. a hova igazolnak piacon, vagy arra, hogy a leszerződnek-e egy adott csapattal egy adott időpont előtt vagy sem).

Az átigazolás ablak magyarázata

Az úgynevezett átigazolási ablak – vagy más néven transfer window – tulajdonképpen azt az időszakot / periódust jelenti, amikor „szabad a vásár” a csapatok, sportegyesületek, sportklubok számára. Azaz eladhatnak-vehetnek (kedvük szerint) játékosokat, bármiféle komolyabb limitáció, vagy megkötés nélkül. Viszont, ha az átigazolásra szánt időnek vége, azaz az „ablak” bezárul”, akkor már csak igen korlátozott lehetőségeik vannak az egyesületeknek.

A foci esetében például az átigazolási ablakot a nemzeti bajnokságoknál az adott ország szövetsége állapíthatja meg, de ennek hossza nem haladhatja meg a tízenként hetes időtartamot.

A magyar férfi labdarúgó-bajnokságban a nyári transzfer időszak 07.01.–09.22. között tartott. De például az amerikai férfi profi kosárlabda bajnokság esetében az transzfer időszak (NBA transaction window) a 2019-2020-es szezonban 06.23-07.01.-ig tartott, viszont elvileg a draft a 2020-2021-es szezon esetében csak november közepe táján veszi kezdetét. Az NHL esetében az átigazolási-időszak rendszerint február végén szokott lezárulni, és általában a nyár közepén veszi kezdetét.

Piacok, opciók, lehetőségek, átigazolás fogadás szorozók

Az alábbiakban azt szeretnék pár mondatban összefoglalni, hogy az ilyen jellegű fogadások alkalmazásakor mire számíthatsz, milyen lehetőségeid vannak. Mivel a transfer betting nem ördöngösség, sőt mondhatni, oly egyszerű, mint a faék, ezért ígérjük, hogy az alábbi fejezeteket nem fogjuk bő lére ereszteni.

Fogadási típusok az átigazolási fogadás bukmékerek oldalain

A játékos transzfer fogadásoknál természetesen nem árt, ha kezdetben csak egy sportra koncentrálsz, ami lehet a labdarúgás, vagy mondjuk a kosárlabda. És ami a fogadási típusokat illeti célszerű a single bet-et használnod (főleg eleinte), mert így kisebb az esélye annak, hogy mellé trafálsz. Ez még abban az esetben is igaz, hogyha pontosan képben vagy az angol Premier League-ben szereplő összes olyan játékossal, akik csapatváltás előtt állnak, és a híreket folyamatosan figyelemmel követ azt is tudod, hogy mely csapatok között vacillálnak.

Gyűjtőben megtenni játékos transzfer fogadásokat eléggé kockázatos, mivel nagy az esélye annak, hogy valamelyik opció nem jön be, és akkor „viszont látásra” a pre-match alapon tétként feltette pénzednek. Ami pedig a system fogadásokat illeti, ott sem igazán érdemes – legalább is szerintünk – kizárólag ilyen jellegű „kimeneteleket” megfogadnod, mert egy 7 opciós systemnél is simán elszállhat a végén akár 3-4 is a megtett opciókból. Így pedig nem hogy a nullszaldót nem éred el, de elég komoly mértékű veszteséget is elkönyvelhetsz.

Meglehetősen kevés piac, pár opcióval, de magas szorzókkal!

A transzfer fogadások megkötése rém egyszerű, hiszen csak pár fogadási piac (néhány hosszú távú, és néhány „normál”) áll az ember rendelkezésére. Ilyen piac például az átigazolási időszak fogadás esetében az, amin azt kell helyesen megtippelned / eltalálnod, hogy egy adott játékos végül melyik csapatnál köt ki. Egyes bukmékereknél olyan fogadási piacok is vannak – bár ez nem jellemző – amiken alatta / felette piacon lehet megfogadni, hogy egy adott játékos a hány éves szerződést ír alá a jövőbeli csapatával / egyesületével: pl. 3.5 év, vagy 4.5 év alatt / felett.

Emellett időnként olyan piacokba is belefuthatsz, amelyeken szintén alatta / felett fogadás keretében arra lehet tippelni, hogy pl. 5 millió € alatt / felett lesz a transzfer összege (már amennyiben az adott játékosnak érvényes szerződése van a jelenlegi klubjával, azaz nem igazolható le szabadon). Az említetteken kívül a komolyabb bukmékernél olyan fogadási piacok is vannak, amiken azt lehet megtenni, hogy egy-egy adott játékos végül az eredeti klubjánál marad, vagy sem. Ezek a piacok általában olyankor jönnek jól, ha az utolsó pillanatban akarsz fogadni, amikor a talonban maradt sportolók lehetőségei már jóval szűkre szabottabbak, mint az átigazolási periódus elején, vagy közepén.

Tény, hogy fentebb leírtak nem tűnnek túl kecsegtetőnek, de kérjük, ne feledd, nekünk az az elsődleges célunk, hogy korrekt információkat nyújtsunk az olvasóinknak, természetesen Téged is beleértve. Ezért a játékos átigazolás fogadás szorzók sem maradhatnak ki a szórásból. Az oddsok jók! Bővebben: az oddsok nagyon-nagyon jók, ami különösen igaz a foci átigazolás fogadás opciók terén (de leginkább akkor, ha a transfer window megnyitásakor teszed meg a fogadásaid a kiszemeltjeidre).

Legdrágább átigazolások – foci

Annak idején a ’90-es években az volt a legnagyobb durranás az európai labdarúgás világában, amikor a Torinóban játszó Gianluigi Lentini 20 millió dollárért átigazolt a Milánba. Az azóta eltelt évek folyamán a transzfer árak elképesztően elszálltak, amit az alábbi táblázat szemügyre vételével te is megállapíthatsz. Lássuk akkor a „legeket”!

Neymar
Barcelona
PSG
€222M
Kylian Mbappé
Monaco
PSG
€135M
João Félix
Benfica
Atletico Madrid
€126M
Antoine Griezmann
Atletico Madrid
Barcelona
€120M

Tippek & trükkök az átigazolási szerencsejáték sikerességéhez

GYIK

Általában igen, de azt tanácsoljuk, hogy erre a célra (is) válaszd a megbízható fogadóirodákat.
Ez egy speciális fogadási mód, amelynél a piacok és opciók száma limitált.
Leginkább az adott sportág „ablaka” előtt, de közben is lehet, bár az előbbi esetében általában magasabbak a szorzók.
Amennyiben releváns információkkal szolgálnak, és az ilyen „specialisták” ténylegesen átigazolás fogadás szakértők, azaz például otthon vannak, a labdarúgás átigazolási fogadás területén is, akkor mindenképp ajánlott odafigyelned a tanácsaikra.
UEFA Euro 2024
felső