Bartos László | Frissítve:

StarCraft fogadás esport – átfogó ismertető

Amikor 1998-ban a Blizzard Entertainment piacra dobta a StarCraft stratégiai játéksorozat első részét, még senki nem gondolta volna, hogy cirka két évtized elteltével az egyik legnépszerűbb e-sporttá növi ki magát a játék folytatása. Napjainkban nem csupán a profi (döntően koreai származású) játékosok egymás elleni összecsapásait követik élőben világszerte százezres, rajongókból álló tömegek.

Bukmékerek Starcraft

Ugyanis a fogadóirodáknak köszönhetően az e-sportok, és ezen belül a StarCraft esport fogadás népszerűsége is az egeket ostromolja. Ha e-sport fan vagy, és az online sportfogadás terén is próbára tennéd a tudásod, akkor ez a cikk hasznodra válhat. Megismerheted belőle a StarCraft fogadási oldalak legjobbjait, és tippeket, tanácsokat kaphatsz a sikeres fogadások kötéséhez.

Starcraft II fogadás előnyösen a neten található legjobb fogadóirodáknál! (2024)
Rang Bukméker Bónusz* Részletek Verseny Megtekintés
1 Rabona 5.0
 • 10+ fogadási opció
 • Cashout / Cashback
 • 7
Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

2 Cashed 4.5
 • 10+ fogadási opció
 • Cashout / Cashback
 • 7
Cashed ismertető hamarosan
3 Flappy 4.5
 • 10+ fogadási opció
 • Cashout / Cashback
 • 2
Flappy ismertető hamarosan
4 LibraBet 4.5
 • 5+ fogadási opció
 • Cashout
 • 5
LibraBet ismertető
5 22bet 4.5
 • 15+ fogadási opció
 • Élő adás
 • 10
22bet ismertető
6 Betinia 4.5
 • Cashback / Cashout
 • Élő közvetítés
 • 5
Betinia ismertető
7 FEZbet 4.5
 • 5+ fogadási opció
 • Cashout
 • 7
FEZbet ismertető
8 Betfair 4.5
 • 7+ fogadási opció
 • Fogadási tőzsde
 • 5
Betfair ismertető
9 Unibet 4.5
 • 20+ fogadási opció
 • Élő közvetítés
 • 10
Unibet ismertető
10 Wazamba 4.5
 • 5+ fogadási opció
 • Cashout
 • 5
Wazamba ismertető

Top StarCraft fogadási oldalak bemutatása pár mondat erejéig

Ebben a fejezetben csokorba szedtük a StarCraft fogadási oldalak „legjavát”, hogy megismerhesd a StarCraft bukmékerek közül azokat, amelyeknél valóban megéri erre az e-sportra fogadni online. A StarCraft fogadóirodák kiválasztásakor, egyebek mellett olyan szempontokat vettünk figyelembe, mint a megbízhatóság, a sportesemény felhozatal, a piackínálat, a fogadáshoz biztosított platformok, és természetesen a bónusz és promóciós ajánlatok.

22bet

A Curacao-i működési engedéllyel bíró 22bet-nél a mai igényeknek megfelelően az e-sportokra kiemelt figyelmet szentelnek: a webhelyen a főmenüben külön menüpontja van a digitális sportágaknak. A StarCraft esport fogadás kedvelői a 22bet-nél napi szinten fogadhatnak pre-match és in-play betting módon is a kedvenceikre. A sportesemény felhozatal terén is magasra tette a lécet a bukméker iroda, aminek hála az összes rangos, nemzetközi esemény rendszeresen benne van a fogadási ajánlatában.

A piacok számára sem lehet egy rossz szavunk sem, mivel, ha komoly tudású versenyzők mérkőznek meg, akkor még többféle hendikepes piacon is lehet rájuk fogadni (akár élőben is). Mindemellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a 22bet jelenleg 35 000 HUF értékű kezdő sportfogadás bónusz ajánlattal várja az új magyar ügyfeleit, akik a desktopos mellett mobil platformon (appok, mobilos webszájt) is köthetnek fogadásokat.

Üdvözlő bónusz: 45,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

Rabona

A Rabona esetében is elmondható, hogy magyar nyelvű ugyan a felhasználói felület, de a magyarosítás minősége azért nem a legjobb. Viszont ezt leszámítva a Rabona is „csont nélkül” besorolható a StarCraft fogadási oldalak közé, mivel jókora fogadási ajánlatot nyújt ehhez az e-sporthoz, amire a bukinál még élőben is lehet fogadni. Amennyiben szívesebben fogadnál mobilon, akkor a Rabona mobilbarát webszájtján is megteheted ezt. És, ha új ügyfél vagy, akkor még 35 000 HUF értékben kezdő bónuszt is szerezhetsz az első befizetésedhez.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

ZulaBet

Amennyiben szívesen belevetnéd magadat az élő StarCraft esport fogadás világába, akkor érdemes egy virtuális „túra” erejéig ellátogatnod a ZulaBet bukméker webhelyére, és szemügyre venned a felhozatalt. A magyar nyelven is elérhető fogadóiroda ugyanis számos e-sportos eseményhez a live betting lehetőségét is biztosítja. És ez a buki EU-s tagállamban kiadott (Málta) MGA-s licenccel rendelkezik, ami már önmagában is komoly garanciát jelent a megbízhatósága kapcsán.

A fogadási ajánlatban a digitális sportág leghíresebb versenyzőinek meccseire igen sokféle módon köthetsz fogadásokat, amelyekhez a piacválaszték is parádés. A Zulabet ráadásul nem kevesebb, mint 35 000 HUF értékű kezdő sportfogadás bónusszal (az 1. befizetés mértékével megegyező – 100%-os) „dob meg”, ha új tagként regisztrálsz a webhelyén.

MELbet

A magyar nyelvű felhasználói felülettel is rendelkező MELbet-nél külön szekciója van az e-sportoknak, amely a címlap felső főmenüjéből érhető el. A spanyol LaLiga partnereként is ismert bukméker grandiózus kínálattal várja a digitális sportágak rajongóit. És természetesen a temérdek lehetőség között a StarCraft esport fogadás is megtalálható.

A MELbet is azon StarCraft fogadási oldalak közé tartozik, amelyek jókora kezdő bónuszt adnak. Így újonnan regisztrált magyar ügyfélként akár 30 000 HUF értékű 100%-os üdvözlő bónuszt is szerezhetsz. A desktopos platformon kívül a mobil oldalon is fogadhatsz, és a webhelyen még külön E-Sport Bónusznaptár is található, amit „átlapozva” megtekintheted, hogy mely napokon milyen típusú promóciókat bónuszokat nyújt a buki e-sportokhoz (pl. 10%-os cashback).

Unibet

Az Unibet Magyarország esetében a legismertebb online sportfogadás szolgáltatók közé tartozik. A máltai licenccel rendelkező bukmékernél magyar nyelvű felhasználói felület, kiváló webszájt dizájn, és igen magas szorzók várják a StarCraft esport fogadás kedvelőit. A cég a mobil platformot sem hanyagolja el, aminek ékes példája, hogy a mobilbarát weboldal mellett Unibet mobil appok révén is lehet fogadni mind pre-match, mind élő módon e-sportos eseményekre. A fogadóiroda ráadásul most 20 000 Ft értékű kezdő sportfogadás bónusz ajánlattal is kedveskedik a magyar ügyfeleinek, ami kockázatmentes fogadás formájában vehető igénybe.

Üdvözlő bónusz: 20,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

LibraBet

Bár a LibraBet webhelyének magyarosítása nem mondható valami jónak, de ettől eltekintve ez a fogadóiroda is ajánlható a StarCraft esport fogadás kedvelőinek. A LibraBet a StarCraft fogadási oldalak esetében nagy összegűnek számító üdvözlő bónuszt nyújt az új magyar ügyfeleinek, aminek értéke akár 35 000 HUF is lehet. A bukinál élőben is lehet e-sportágakra (többféle piacon) fogadásokat kötni, és a széleskörű felhozatalnak hála a sportesemények mennyiségére sem lehet egy rossz szavunk sem. Ráadásul, ha az embernek valamilyen problémája, gondja támad, akkor az online chaten az esetek túlnyomó többségében a LibraBet magyar nyelvű chates ügyfélszolgálatának munkatársai állnak a rendelkezésére.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

William Hill

A korrektségéről messze földön híres William Hill webhelye is remek terep mindazok számára, akik e-sportokra akarnak specializálódni, és azokon belül is főként a StarCraft esport fogadás opciókra fókuszálnának. Az Angliában piacvezetőnek mondható bukmékernél a szorzók igen jók, és az e-sportokra nem csak az asztali számítógépekkel és laptopokkal használható webszájton, hanem a mobilos weboldalon és a remek natív mobil appokkal is lehet fogadni online. Természetesen a William Hill is lehetővé teszi – szinte az összes digitális sportnál – az in-play betting-et, így a meccsek / összecsapások alatt is fogadhatunk a bukmékernél StarCraft-os piacokon.

bwin

Elég a bwin webhelyére egy kósza pillantást vetni ahhoz, hogy megállapíthassuk, ez a fogadóiroda is a StarCraft bukmékerek táborát erősíti. Az e-sportok a több, mint 20 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedő osztrák bukinál saját szekcióval rendelkeznek a felhasználóbarát kialakítású desktopos webhelyen. De a bwin esetében mobil webszájt és sportfogadás mobil applikációk (iOS-es & Androidos) is a fogadni vágyok rendelkezésére állnak. Ami az események számát illeti, a bwin más StarCraft fogadási oldalak kínálatához képest valamivel több eseményt nyújt in-play bettinghez, és az e-sportos összecsapások legtöbbjét élőben stream-elik is a szolgáltatónál.

winmasters

A Máltán bejegyezett WM Interactive Limited cég részeként működő winmasters is a kifejezetten megbízható bukik közé sorolható (MGA-s licence van). A fogadóiroda e-sport kínálatában rendszerint több, mint száz különböző eseményre lehet fogadni pre-match módon. De emellett napi szinten vannak élő e-sportos fogadási lehetőségek is a máltai székhelyű bukméker iroda oldalán. A felhozatalban az összes népszerű digitális sportág megtalálható, amiből adódóan az StarCraft esport fogadás is szinte mindig elérhető a magyar nyelvi támogatással is bíró webhelyen.

A winmasters jelenleg egy olyan, 15 000 Ft értékű üdvözlő bónuszt nyújt (100%-os) az új tagjainak, aminek igen könnyűek a megforgatási feltételei. Az online fogadáshoz pedig az asztali gépes weboldal mellett a mobil webhely és a bukméker natív mobil app-jai is használhatók.

Fogadás e-sportokra – Ismertető

Starcraft 2 esport fogadás

Manapság már kábé 2 tucatnyi e-sportra lehet online fogadni a különféle sportfogadás oldalakon. Ezért az, aki csak mostanság csöppen bele ebben a „világba” igencsak zavarba lehet, hacsak nem hardcore gamer az illető. Az e-sportok kapcsán fontos tudni, hogy vannak úgynevezett csapatjátékok – vagy, ha úgy tetszik csapat e-sportok – mint például a CS:GO, amelyben két team játszik egymás ellen.

Ugyanakkor olyan játékok is vannak, mint StarCraft 2, amiben két játékos méri össze a tudását egymással. A különböző játékoknak egymástól homlokegyenest eltérő szabályaik vannak, és temérdek spéci funkcióval rendelkeznek. Emiatt nagyon fontos, hogyha kiválasztasz egyet az e-sportok közül (vagy többet), akkor megértsd, hogy pontosan mi az adott játék célja, az ellenfelek milyen „célért” küzdenek, valamint, hogy milyen stratégiák alkalmazása révén diadalmaskodhatnak a másik felett.

Mindezek mellett természetesen ismerned kell az e-sport rendezvényeken résztvevő játékosok / csapatok legtöbbjét is – csapatok esetében azt sem árt tudni, hogy melyik játékos miben jó, miben kevésbé stb.

Fogadási típusok - StarCraft esport betting

Az e-sportokra is gyakorlatilag ugyanúgy lehet fogadásokat megtenni, mint a klasszikus / hagyományos sportok eseményeire, mérkőzéseire. Azaz például egy StarCraft II. Moscow Cybersport Series versenyen simán megteheted single bet-ben valamelyik meccs nyertesét (természetesen az odds-okat is szem előtt tartva). Mivel a single bet (egyszeri fogadás) esetében csupán egy piacon fogadsz egy adott kimenetelre, ezért, ha jól méred fel a nyerési esélyeket, és reális összeget teszel fel tétként, akkor egy ilyen fogadással is elég csinos nyereményt könyvelhetsz el.

Természetesen egy adott online szelvényen több e-sport meccset (pl. StarCraft-os összecsapást) is megtehetsz. Ez a fogadási mód abban az esetben is ajánlható, ha egy adott verseny meccseit teszed meg, valamint akkor is, hogy több e-sportos esemény felhozatalából választod ki a számodra szimpatikusakat. A több kötéses, egy szelvényes fogadás egyetlen hátránya, hogy mindössze egyetlen rossz tipp elég ahhoz, hogy az adott szelvény vesztes legyen. Azaz, hiába találtál egy 4 meccset az 5-ből, ha az egyik kimenetelét rosszul tippelted meg.

Az e-sportok – a StarCraft-ot is beleértve – esetében is biztosítják a bukmékerek (legalább is a legtöbb), a system típusú fogadási módokat. Ilyen például a Patent fogadás, aminél 3 db kimenetelt teszel meg 7 db, egymástól eltérő kötésszámú szelvényen, és elég egy kimenetelt eltalálnod ahhoz, hogy nyerhess. Az már más lapra tartozik, hogy profitszerzéshez azért alsó hangon is 2 kimenetel eltalálása szükséges.

Milyen piacokon fogadhatok erre az e-sportra?

Az, hogy milyen fogadási piacokat kínál az adott buki egy e-sport meccshez, azaz például egy StarCraft összecsapáshoz, több mindentől függhet. Ilyen például az is, hogy pre-match módon akarsz-e fogadást tenni egy adott meccsre, vagy inkább élőben. Az viszont tény, hogy az adott e-sportos eseményt megelőzően minden bukinál rendelkezésre szokott állni a „végső nyertes” piac (StarCraft-nál a végső győztes játékos), valamint annak a fogadásnak a lehetősége, hogy egy adott játékos pl. az 1-3 hely egyikén végez, vagy rosszabb helyezést ér el. Manapság a hendikepes piacok is a sportfogadók rendelkezésére állnak (ezek esetében az egyik játékos előnnyel indul).

Élő fogadás & Live Streaming szolgáltatás

Starcraft 2

Az élő fogadás szinte minden bukinál adott az e-sportágakhoz is, bár igaz, hogy live betting-nél a szorzók rendkívül gyorsan megváltozhatnak (attól függően, hogy épp melyik játékos áll nyerésre). Az élő fogadáshoz biztosított piacok száma bizonyos e-sportoknál (pl. CS: GO) igen nagy, de a StarCraft esetében megesik, hogy csak 1-3 fő piac közül lehet választani: pl. Match Winner (mérkőzés nyertese), Map Winner (adott térkép nyertese), Correct Map Score (adott térképen elért pontos pontszám).

Az élő közvetítés funkciót szerencsére mostanság már a legtöbb „komoly” bukméker biztosítja ehhez az e-sporthoz is, így az embernek nem kell a neten azután kutakodnia, hogy valós időben figyelemmel tudja kísérni az eseményeket. De ugyanakkor vannak olyan streaming szolgáltatók, mint a Twitch TV, amelyek rendszeresen leadnak élőben e-sportos meccseket is, amiket még ingyenesen is meg tudsz nézni elfogadható minőségben (ha az időnként beszúrt reklámok nem zavarnak).

Népszerű StarCraft 2 események

Mivel egy igen népszerű e-sportról van szó, ezért nem meglepő, hogy hazánkban is számos rajongója van a gamerek körében, akik folyamatosan nyomon követik a sportág jelentősebb eseményeit, versenyeit. Magyarországon például igen népszerű az ESL Pro Tour StarCraft II, a DH SC2 Masters sorozat, a Global StarCraft II League, és a „szomszédban” rendszeresen megrendezett IEM Katowice verseny is. De az olyan, kisebb pénzdíjazású versenyek is sok online érdeklődőt vonzanak, mint az ASUS ROG, a Gold Series Team Championship, vagy például az OSC Championship.

Tippek, trükkök, tanácsok – StarCraft fogadás esport

A sikeres – azaz rendszeres profitot hozó – e-sportos fogadások kötéséhez létfontosságú, hogy naprakész legyél mindazon hírek terén, amelyek az adott sportággal (jelen esetben a StarCraft 2-vel kapcsolatosak). Igen gyakran megesik például, hogy a StarCraft-os nagymenők, akik között jelentős számban találhatók dél-koreai játékosok az utolsó pillanatban visszavonják a nevezésüket, azaz nem vesznek részt egy adott versenyen, amivel gyakorlatilag zöld utat engednek a végső győzelemre kevésbé esélyes (pl. európai) játékosoknak.

Az e-sportok esetében, ha kisebb pénzdíjazású versenyekről van szó (például olyanokról, amiket Kelet- és Közép-Európában tartanak meg, akkor azokon rendszerint a sportág legnagyobb „ázsiai nevei” nem vesznek részt. Ebből adódóan az ilyen e-sportos eseményeken olyan játékosok / versenyzők mérik össze a tudásukat, akinek a képességeivel – pl. a StarCraft-nál – még a bukméker irodák „dörzsölt” odds mesterei sincsenek teljesen tisztában.

Ebből kifolyólag gyakran előfordul, hogy a bukik meglepően magas szorzóval adják a végkimenetel piacon olyan StarCraft-os e-sportolók győzelmét, aki még az adott versenysorozat megnyerésére is esélyesek! Azaz, ha képben vagy a kisebb nyereményalapú versenyeken induló sportolók tudásszintjével, aktuális formájával, jó pár olyan mérkőzést megtehetsz kedvező szorzókkal, amelyeknél neked áll a zászló.

A neves e-sportolók (a StarCraft 2 versenyzőket is beleértve) általában folyamatosan jelen vannak a különböző közösségi médiás platformokon, YouTube csatornájuk van, stb. Érdemes ezeket az „információ forrásokat” is igénybe venned, mivel általuk sok mindent megtudhatsz az egyes versenyzők játék stílusáról, az általuk alkalmazott stratégiákról. Minél több, naprakész információval rendelkezel egy adott összecsapás kapcsán az azon résztvevő versenyzőkről, annál jobbak az esélyeid arra, hogy a megfelelő piacon fogadva profittal a zsebedben távozhass a kasszától.

GYIK

Igen. Ugyanis manapság már sokféle e-sportra lehet napi szinten fogadni gyakorlatilag bármelyik bukinak az oldalán. Ezért, ha kifejezetten e-sportokra akarsz fókuszálni, akkor a hatalmas sportesemény kínálatnak köszönhetően mindig lesz miből válogatnod.
Amennyiben kezdő vagy az ilyen típusú fogadások terén, akkor érdemes a kisebb anyagi vonzatú rendszer fogadásokat preferálnod (pl. Patent). Viszont, ha már benne vagy a „sűrűjében”, és anyagilag is megengedheted magadnak, akkor akár a 120 „szelvényes” Super Heinz system fogadással is próbára teheted a szerencséd.
Általában a StarCraft II legnagyobb „nevei” győzelmeit szokták nagyon alacsony szorzókkal adni a bukmékerirodák. És, ha belegondolsz, akkor igen jelentős anyagi vonzata lenne annak, ha komoly profitra szeretnél szert tenni egy 1.10-es szorzóval rendelkező opciót megtéve. Viszont az is igaz, hogy ha bejön a „papírforma”, akkor nyert ügyed van.
Egyéb népszerű sportok
Bajnokok Ligája
felső